Nieuws

Nieuwe toegankelijke kleedkamers voor KVE Drongen

12 maart 2023

KVE Drongen heeft er drie nieuwe kleedkamers bij. Die liggen deels onder de grond en zijn integraal toegankelijk via een lift. “Dankzij deze kleedkamers kan KVE Drongen zo’n 75 spelertjes van de wachtlijst halen. Dat is toch de moeite!”

KVE Drongen telt in totaal 480 leden, waarvan 31 ploegen in competitie en waaronder heel wat kinderen en jongeren. De gebouwen aan de Sint-Gerolfstraat worden dan ook intensief gebruikt. Om de club te helpen nog meer leden toe te laten, hebben de Stad Gent en Farys geïnvesteerd in drie extra kleedkamers. Daarnaast is er ook een nieuwe vergaderzaal voor de trainers en werd het terras uitgebreid naar 136 vierkante meter. Mooi op tijd klaar voor de KDB Cup op 10 en 11 juni.

9 miljoen voor voetbalinfrastructuur

“Heel veel kinderen willen voetballen in onze stad, maar onze veertien clubs hebben vaak niet genoeg plaats. Daarom investeren we deze legislatuur maar liefst 9 miljoen euro in voetbalinfrastructuur, in de verschillende buurten en wijken. Hier in Drongen hebben we ook liften geïnstalleerd zodat de kleedkamers en de kantine voor iedereen toegankelijk zijn.”