Nieuws

Stad Gent voert 'sfeerverhogende maatregelen' in

25 oktober 2022

Gentse handelaars en horeca-uitbaters kunnen via PuurGent campagnemateriaal bestellen om de Gentse bezoekers te sensibiliseren rond de energiebesparende inspanningen die ze doen. 

Zijn de etalagelichten gedimd of staat de verwarming lager? De 'sfeerverhogende maatregelen' vertellen de klant hoe dat komt. Al meer dan 100 handelaars schreven zich in en ontvangen binnenkort hun campagnemateriaal.

“We staan allemaal voor een moeilijke winter. Iedereen zal moeten besparen op energie, niet in het minst onze handelaars en horeca-uitbaters. Die beseffen dat zelf beter dan wie ook, we moeten hen als overheid echt geen regeltjes opleggen. Wel kunnen we ze helpen door de klanten te sensibiliseren en dat doen we met deze ludieke, maar tegelijkertijd hartverwarmende campagne.” 

‘Je ziet er zo oogverblindend uit dat we de etalagelichten moesten dimmen’ of ‘Deze zaak wordt verwarmd met de glimlach van tevreden klanten’, het zijn maar enkele voorbeelden van de 'sfeerverhogende maatregelen' die in het Gentse straatbeeld zullen opduiken. De campagne komt er op vraag van de winkeliers en horeca-uitbaters.

Heb je zelf een winkel, café of restaurant in groot Gent? Bestel dan hier jouw campagnemateriaal.