Nieuws

Stad koopt voetbalsite VC Zwijnaarde aan

9 maart 2022

Onze bestaande voetbalinfrastructuur mag niet verdwijnen! Daarom hebben we met het Gentse stadsbestuur de voetbalvelden en het clubgebouw van VC Zwijnaarde aangekocht. 

Voetbalclub Zwijnaarde heeft al jaren zijn accommodatie (een clubgebouw met cafetaria en kleedkamers, 1 A-terrein en 2 trainingsvelden) aan de Hondelee in Zwijnaarde. De club huurt de private terreinen rechtstreeks van een private eigenaar. Maar als we willen investeren in de club, moeten we er wel zeker van zijn dat de eigenaar de gronden niet verkoopt aan een ontwikkelaar. Eind 2021 bereikten de eigenaar en de Stad daarom een akkoord over de aankoop.

Fikse som
De Stad betaalde voor de volledige site 1.106.640,00 euro. Een serieuze investering, maar wel broodnodig als we de kinderen in Zwijnaarde de kans niet willen ontnemen om te voetballen. In een snel groeiende stad als Gent is er al een tekort aan sportinfrastructuur en veel voetbalclubs moeten werken met wachtlijsten. Daarom is het heel belangrijk dat de bestaande infrastructuur behouden blijft.

In beheer bij Farys
De aankoop moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Na de verwerving zal de Stad de accommodatie in beheer inbrengen bij Farys, die investeringswerken zal uitvoeren en het verdere beheer zal opnemen.