Nieuws

Vlaams geld voor onze e-inclusiewerking

5 augustus 2022

Bart Somers maakt 25 miljoen vrij om overal in Vlaanderen e-inclusiewerkingen op te richten. In Gent zijn we daar al 15 jaar mee bezig en zal de financiële steun voor een boost zorgen.

Sinds 2006 zijn we in Gent bezig met onze e-inclusiewerking. Die moet ervoor zorgen dat niemand digitaal uitgesloten wordt. Zo zijn er overal in de stad Digipunten waar mensen gratis begeleid worden, krijgen kinderen hulp bij hun digitale huiswerk en kunnen grootouders samen met hun kleinkinderen "digikriebels" ontwikkelen.

"Bijna alles gebeurt tegenwoordig digitaal. Voor veel mensen is dat een verbetering: zo kon je tijdens de coronapandemie videochatten vanuit het rusthuis of hoef je niet meer aan te schuiven aan het loket. Maar 4 op 10 dreigt door die digitalisering uit de boot te vallen en die mensen mogen we niet uit het oog verliezen."

De digitale ongelijkheid is sterk gelinkt aan sociale ongelijkheid. Uit cijfers blijkt dat opleiding en inkomen een belangrijke rol spelen in de digitiale uitsluiting. Om dat op lokaal niveau aan te pakken, maakt minister Somers 25 miljoen vrij. Gent krijgt daarvan ruim 1.670.000 euro.