Nieuws

Voorontwerp Neptunus klaar

1 juni 2024

Na een procedureslag kunnen we verder met de bouw van het nieuwe zwembad in Wondelgem. Het voorontwerp toont een moderne nieuwbouw met op de eerste verdieping een 25 meter bad en een instructiebad. 

Het voorontwerp voor het nieuwe zwembad in Wondelgem is klaar. Opvallend: de zwembaden liggen op 6 meter hoogte en zijn omringd door glaspartijen, waardoor je het gevoel krijgt dat je tussen de bomen zwemt.

"Dit voorontwerp zal de bewoners van Wondelgem hopelijk geruststellen. Het zwembad komt er! Het vervangt het vroegere openluchtbad dat verouderd en zwaar verlieslatend was. Dit zwembad is het hele jaar open en zal een antwoord bieden op het tekort aan zwemwater in onze stad. Hier kunnen clubs, scholen en recreanten terecht."

Ook zal het zwembad integraal toegankelijk zijn. In de centrale inkomhal is een grote lift aanwezig waar meerdere rolstoelen in passen en beide zwembaden beschikken over een beweegbaar platform. 

"Belangrijke ingrepen die het zwembad het toegankelijkheidslabel A++ van Sport Vlaanderen moeten opleveren. We hopen hiermee het voorbeeld te geven aan andere steden en gemeenten."