Nieuwsbrief

Een goeie Gentsche zomer

Dag iedereen,

Kennen jullie dat? Nog een sprintje trekken omdat net voor de vakantie alles de deur uit moet? Door aan crisismanagement te moeten doen door corona terwijl de 'gewone' dossiers verder gaan, heb ik het gevoel dat mijn sprint al anderhalf jaar duurt. 
Maar met resultaat. De afgelopen weken vielen enkele dossiers die Gent klaarmaken voor de toekomst in hun plooi. 

    Alinsoweg  

Na 20 jaar is er eindelijk een oplossing gevonden om 2 bedrijventerreinen in Zwijnaarde direct aan te sluiten op de R4. Daardoor worden de bedrijven beter bereikbaar én worden de buurtbewoners ontlast van het zware vrachtverkeer. 
Een grote stap vooruit dus voor deze economisch belangrijke site met 5.000 werknemers en voor de buurt. De aanleg van de weg staat gepland voor de tweede helft van 2023.
 Alle dagen markt 

Tijdens de week aardbeien halen op één van de vele boerenmarkten, op vrijdag langs de Vrijdagmarkt passeren voor verse vis en op zondag flaneren op de bloemen-boeken-of brocantemarkt. Elke dag is marktdag in Gent. Omdat die markten niet alleen een belangrijke economische rol hebben in onze stad maar ook een sociale functie, willen we ze nog kwalitatiever maken. Lees hier hoe we dat zullen doen. 

  Bedrijfsbelastingen

De omslachtige en verouderde bedrijfsbelastingen werden hervormd zodat ze ook meer rekening houden met de draagkracht van bedrijven en de omvang van hun activiteiten. Alle details kan je hier nalezen. 

  Strategisch plan North Sea Port

Enkele maanden geleden werkten we met de 8 aandeelhouders van North Sea Port een aandeelhoudersstrategie uit. Bedoeling was om North Sea Port richting en focus te geven met grote ambities op vlak van duurzaamheid. Die strategie wordt nu verder uitgewerkt door North Sea Port. 

 

Ziezo, ik laat het tempo nu even zakken tot eind augustus. Ik hoop dat intussen ook bij jullie de meet in zicht is. 
Een goeie Gentsche zomer, iedereen, geniet ervan! 

Tot gauw

Sofie

    FacebookTwitterInstagramWebsite