Nieuwsbrief

Een hart onder de riem

 

Dag iedereen,
Hoe gaat het met jullie?
Thuiswerken of online les volgen, ons sociaal leven dat al 9 maanden on hold gezet wordt, die slepende onzekerheid,... het is niet evident hé?

Uit vele gesprekken met handelaars en ondernemers, vrienden en familie, medestadsgenoten merk ik dat velen op hun tandvlees zitten. En ook bij ons thuis wordt er al eens 'geneut'. Dat mag. Toch moeten we proberen vasthouden aan de gedachte dat ook dit zal passeren.

Achter de schermen werken we alleszins verder aan ondersteuning voor Gentenaars die het door corona extra moeilijk hebben én om de zaken die wel mogen zo veilig mogelijk te laten verlopen.

  Ondersteuning ondernemers

In deze vreemde tijd ondernemer zijn, het is verdomd lastig. Maar weet dat je niet alleen staat. We werkten vanuit de Stad verschillende nieuwe en hernieuwde subsidies uit, richtten kooplokaal.gent op en zetten vooral ook in op de mentale gezondheid van ondernemers.

  Check de druktemeter

Winkelen in het centrum? Check eerst hoe druk het is via de druktemeter.
Bij kleurcode oranje of rood kom je beter een andere keer naar het centrum. De Gentse handelaars buiten het centrum zullen je met open armen ontvangen.

 

Maar we kijken ook vooruit en werken volop verder aan een toekomst zonder corona.

  Uitgebreide terrassen tot 2022

Cafés en restaurants blijven voorlopig dicht, maar op het moment dat ze weer open mogen, staan we klaar met een plan. De uitgebreide terrassen mogen blijven staan tot 15 april 2022 en in de winterperiode mogen ze weerbestendig gemaakt worden. De terrasbelasting wordt bovendien t.e.m. eind maart 2021 kwijtgescholden.

  Meer dan een slimme stad

Ontdek in onze nieuwe beleidsnota hoe we als stad zullen inzetten op innovatie en technologie om je beter en slimmer te helpen, of je nu ondernemer, burger of bezoeker bent.

  Actieplan nightlife

We hebben samen met de uitgaanssector een actieplan klaar om het Gentse nachtleven na corona nog meer te doen bruisen. Want een kwalitatief en divers nachtleven is (ook economisch) belangrijk voor een stad als Gent.

 

Lieve allemaal,

geniet in de mate van het mogelijke van de laatste dagen van dit jaar. Neem voldoende rust, zowel fysiek als mentaal. Ga eens op wandel door onze stad, ontdek de feeërieke kerstverlichting en weet dat dit ooit een verre herinnering wordt.
2021 wordt beter. Echt.

Tot snel,
Sofie