Nieuwsbrief

Geniet van de Gentse zomer!

Dag iedereen,

snakken jullie ook zo naar de vakantie? Ik alleszins wel! Vanaf volgende week kan de riem er eventjes af. Moe, maar vooral voldaan. Ik heb enkele pittige maanden achter de rug, maar het doet dubbel zoveel plezier als blijkt dat het werk ook heeft geloond.

Hieronder wat positieve vibes om het verlof in te gaan. ;-)

Groetjes, 
Sofie

  KAA Gent blijft op en top Gents

Samen met de huidige clubleiding en de kandidaat-investeerder hebben we duidelijke afspraken gemaakt over de toekomst van KAA Gent. Zo is de schitterende werking van de KAA Gent Foundation en de andere sociale doelen gegarandeerd. Ook blijft de club zelfstandig en dus geen satellietclub of speeltje in handen van buitenlandse investeerders. De supporters worden nauw betrokken en krijgen vetorecht over logo en clubkleuren. En we waken over de ethische waarden van de club: er kan nooit een investeerder komen uit de gok-, tabak-, porno- of wapenindustrie of uit landen waar de mensenrechten worden geschonden. 

      Ministers op bezoek in Blaarmeersen

Ministers Annelies Verlinden en Benjamin Dalle kwamen kijken naar onze aanpak op recreatiedomein Blaarmeersen. De eerste signalen van beheerder Farys zijn daar positief. Het aantal incidenten is gedaald terwijl het aantal bezoekers is gestegen. Toch missen we nog één belangrijk instrument: een toegangsverbod dat amokmakers voor een langere periode kan weren. Minister Verlinden volgt nu onze redenering om dat via een algemene politieverordening in te voeren. Daar gaan we de komende maanden mee aan de slag. Meer over onze set van maatregelen lees je hier.

      Gentse startups op kop

Ons economisch speerpuntenbeleid loont, dat bewijst een recente studie over Vlaamse startups. De Gentse startups staan daar op alle fronten op kop. In 2022 haalden ze samen 368 miljoen euro aan kapitaal op, bijna de helft van wat alle startups in Vlaanderen ophaalden. Opvallend is ook dat 78% van de bedrijfswaarde van alle Vlaamse startups afkomstig is uit Gent. Straffe cijfers die aantonen dat Gent nu al de technologiehoofdstad van Vlaanderen is. Meer nog, we zijn klaar om Europa te veroveren. Meer info over de cijfers vind je hier

      Geen vrachtroute door Drongen

Goed nieuws voor de inwoners van Drongen. De N466 wordt een veilige, regionale weg van de R40 tot aan de oprit van de E40 in Baarle. Geen vrachtroute voor zwaar doorgaand verkeer, enkel een regionale aanrijroute voor de bedrijvenzones in de omgeving. Ook wordt een oplossing gezocht voor de ontsluiting van bedrijvensite Bostoen, waarbij lokaal verkeer gescheiden zal worden van vrachtverkeer. De ongerustheid bij de bewoners was volkomen terecht: zwaar vrachtverkeer hoort niet thuis op de N466. Dankzij Vlaams minister Lydia Peeters is dat scenario nu van tafel." 

      Al 100.000 bezoekers voor Stadskantoor

Sinds de opening in februari ontving het nieuwe Stadskantoor al meer dan 100.000 bezoekers, waarvan 40% met en 60% zonder afspraak. Dat laatste is hoofdzakelijk voor het onthaal van Gentinfo, de doe-het-zelfbalie of de afhaalbalie van Burgerzaken. De Gentenaar heeft dus duidelijk zijn weg gevonden naar het nieuwe gebouw aan de Zuid, waar alle diensten en loketten verenigd zijn. De hoge bezoekerscijfers tonen ook aan dat de fysieke bereikbaarheid belangrijk blijft, naast uiteraard de digitale dienstverlening.

 

      FacebookInstagramLinkedInWebsiteTwitter