Nieuwsbrief

Nieuws in tijden van corona

Beste volgers,

Een virus dat ons dagelijks leven stil legt en heel wat mensen ziekt maakt, de winkels die dicht blijven, onze stad die niet langer bruist maar stil en verlaten is...
Dit zijn ongeziene tijden.

De maatregelen om het coronavirus in te perken, hebben een grote impact op het leven van jou, mij en alle Gentenaars. Hieronder een overzicht van waar ik de afgelopen weken mee bezig ben geweest en wat de maatregelen betekenen voor mijn beleidsdomeinen.

    25 miljoen om impact corona op te vangen

Zowel de Gentse economie, de meest kwetsbaren in onze samenleving als het verenigingsleven zijn zwaar getroffen door het coronavirus. Je kan alle genomen steunmaatregelen hier lezen. Zo'n 5.500 getroffen ondernemers en zelfstandigen zullen hun stadsbelastingen of retributies niet moeten betalen voor de maanden waarin de coronamaatregelen gelden, alle steunmaatregelen voor hen zijn hier terug te vinden.

  Koop lokaal 

Lokaal kopen is nu belangrijker dan ooit. Laten we de zelfstandigen die anders onze stad zo laten bruisen ten volle ondersteunen. Shop op lokale webshops, haal eten af in je buurt of koop een cadeaubon die ingewisseld kan worden bij lokale handelaars. Alle initiatieven zijn nu verzameld op de handige website kooplokaal.gent

  Blijf bewegen!

Sporten in groep of in onze sporthallen en zwembaden kan even niet. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen. Om Gentenaars daarbij te helpen, zet de Sportdienst elke dag filmpjes op hun facebookpagina en geven ze beweeglessen via de regionale televisiezender AVS.

 

  147 kinderen kunnen huiswerk maken dankzij Digipolis

De Stad Gent leent 147 laptops (of tablets) met gratis wifiverbinding uit aan leerlingen uit het laatste jaar basisonderwijs die thuis geen computer hebben. De Stad wil zo koste wat kost vermijden dat kwetsbare leerlingen door de coronamaatregelen achterop geraken.

 

Veel goede moed en hou het veilig!
Warme groet

Sofie