Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 19

Beste Gentenaar, beste duizendpoot,

De voorbije maanden werd er opnieuw hard gewerkt.
Zelf werd ik midden januari fiere mama van een flinke zoon. Maar ook enkele belangrijke dossiers genoten de voorbije weken mijn onverdeelde aandacht.

Met de vakbonden en de directie van Carrefour werden onder mijn impuls gesprekken gevoerd. Het stadsbestuur zal nu onderzoeken of we via enkele parkeermaatregelen de winkel in de Groene Vallei aantrekkelijker kunnen maken en zo de vestiging kunnen open houden én de tewerkstelling kunnen redden.

Er wordt onderzoek gevoerd naar de mogelijkheid om in het Gentse een Internationale School op te richten. Een Internationale School moet onze regio helpen om internationale onderzoekers aan te trekken en zo onze kenniseconomie te versterken.

Het project Gezelschap voor Senioren wordt verdergezet. PWA-werknemers gaan bij senioren langs en houden hen gezelschap, maken een praatje of maken met de senioren een wandeling. Via dit project bestrijden we de eenzaamheid bij senioren en bezorgen we de PWA-werknemers een zinvolle taak.

Dit en zoveel meer kan u steeds ook lezen op de vernieuwde webstek www.sofiebracke.be. U vindt er ook mijn agenda, foto’s, nieuwsberichten, speeches, enz….


Vele groeten,

Sofie Bracke
Schepen voor Innovatie en Werk
Open VLD Gent