Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 24

Beste Gentenaar, beste duizendpoot,


Het is weer even geleden maar graag informeer ik u over mijn werkzaamheden als Gentse schepen voor Innovatie en Werk.

Enkele weken geleden zetten we de eerste belangrijke stap rond de ontwikkeling van een cluster Sociale Economie op de voormalige UCO-site. Wat ooit het kloppende hart was van de Gentse textielindustrie, zal over enkele jaren bedrijven in de sociale economie huisvesten. Op termijn zullen er op de UCO-site opnieuw een kleine 1000 mensen werken.

Ik maakte meer dan 90 000 euro subsidie vrij om verder te investeren in de werking van Bouwbaan. Via het tewerkstellingsproject Bouwbaan zijn de voorbije jaren maar liefst 750 mensen aan een duurzame job geholpen in de bouwsector. En ook de komende twee jaar willen we 250 werkzoekenden aan een baan helpen.

Wij weten al langer dan vandaag dat het goed toeven is in Gent, zowel om te wonen als om te werken. Dat onze stad resoluut kiest voor een innovatiegedreven economie en daar alle troeven voor in huis heeft, kunnen buitenlandse expats nu ook lezen in onze publicatie "Gent maakt werk van kennis". De publicatie wil de gids zijn die binnen- en buitenlandse ondernemers gemakkelijker richting Gent als werk- en woonplaats loodst.

Dit en zoveel meer kan u steeds lezen op www.sofiebracke.be. U vindt er ook mijn agenda, foto's en filmpjes via een handig flickr en youtube-kanaal, nieuwsberichten, enz….


Vele groeten,

Sofie Bracke
Schepen voor Innovatie en Werk
Open VLD Gent