Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 25

Beste Gentenaar, beste duizendpoot,


De voorbije dagen stond de politieke situatie in Gent volop in het nieuws. Socialisten en Groen! kondigden aan in kartel naar de kiezer te trekken. En Open VLD? Mijn partij bestuurt in Gent al 30 jaar mee en heeft een fundamentele rol gespeeld in de verfraaiing en vooruitgang van onze stad. Wij gaan op eigen kracht en met een sterk liberaal project naar de verkiezingen van oktober 2012. We willen graag verder bouwen aan deze stad maar wel op basis van een positief, realistisch en evenwichtig project. Zodat Gent de stad blijft waar u en ik terecht fier op zijn.

Uiteraard zitten we ondertussen niet stil.

Zo blijf ik volop inzetten op nieuwe jobs. Een van de grote groeisectoren in onze stad is de dienstencheques-sector, met meer dan 5000 medewerkers. De sector heeft het moeilijk om werknemers te vinden en te houden. Daarom organiseerden we in juni in Gent een Week van de Dienstencheques waarbij het beroep een hele week lang in een positief daglicht werd gezet. Met deze campagne wilden we een positief imago creëren zodat meer mensen als huishoudhulp aan de slag willen en de sector verder kan groeien.

Enkele weken geleden was ik spreker op een symposium rond internationaal onderwijs. Ik was fier er te mogen aankondigen dat er concrete plannen zijn om een internationale school op te richten in Gent. De ambitie is om vanaf 1 september 2012 de eerste kindjes in de Gentse internationale school te ontvangen. Op die manier maken we het voor buitenlandse kenniswerkers met kinderen makkelijker om voor Gent te kiezen. De internationale school betekent voor onze bedrijven en kennisinstellingen een extra troef in het aantrekken van buitenlands talent. Op die manier kunnen we de bedrijven en kennisinstellingen én de tewerkstelling in onze regio houden.

Ik nodig u ook uit opnieuw een kijkje te nemen op www.sofiebracke.be. U vindt er meer nieuws, foto’s en filmpjes, een link naar mijn facebook-pagina en de mogelijkheid om me te volgen op twitter, enz.


Intussen wens ik u een deugddoend verlof en een "goeie Gensche Fieste"!


Genegen,

Sofie Bracke
Schepen voor Innovatie en Werk
Open VLD Gent