Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 26

Beste Gentenaar, beste duizendpoot,


Nu de zomer echt wel gedaan is, wordt het weer hoog tijd om u te informeren over mijn werkzaamheden in het Gentse Schepencollege.

Afgelopen weekend was de Korenmarkt het toneel van de Gentse imarkt, de proeftuin innovatie van dit jaar. Met de proeftuin innovatie willen we de Gentse innovaties uit de labo’s, onderzoeksinstellingen en bedrijven halen en aan een breed publiek tonen. Thema dit jaar was digitale creativiteit. Jong en oud konden in een futuristische tent op de Korenmarkt maar ook in de Sint-Niklaaskerk verrast worden door de strafste uitvindingen op het vlak van internet, nieuwe media, gaming, ... Verslag en foto's op www.gentm.be

Het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap (PWA) is er ook voor u. Tuinonderhoud, klusjes in huis, bladeren rapen, sneeuwruimen, het graf van een dierbare onderhouden, …het zijn misschien taken waar u graag een helpende hand bij zou hebben. Via het PWA kan u beroep doen op langdurig werkzoekenden die u helpen met allerhande taken en die tezelfdertijd opnieuw arbeidsritme en werkervaring opdoen zodat ze vervolgens snel terug aan de slag kunnen in een gewone job.

Enkele weken geleden mocht ik ook een bescheiden jubileum vieren. Naar aanleiding van tien jaar huisbezoeken op zaterdag trakteerde ik de bewoners van de Beekstraatdries in Mariakerke op een Gents biertje. Verslag en foto’s vinden jullie hier.

Ook de komende weken staat er heel wat op de agenda. Zo organiseren we de zorgberoepenrally om kinderen kennis te laten maken met de verschillende zorgberoepen en hen misschien zin te doen krijgen in een job in de zorg. En binnenkort geef ik de aftrap van AA Gent - Lokeren om de Buffalo’s op te roepen deel te nemen aan de jobbeurs die we in het stadion van AA Gent organiseren.

Zoals steeds vindt u op www.sofiebracke.be meer nieuws, foto’s en filmpjes, een link naar mijn facebook-pagina en de mogelijkheid om me te volgen op twitter, enz...


Genegen,

Sofie Bracke
Schepen voor Innovatie en Werk
Open VLD Gent