Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 30

Beste,

We hebben er hard aan gewerkt maar hij is nu helemaal klaar en ik stel hem dan ook graag en met enige fierheid aan u voor: de beleidsnota Burgerzaken.
De nota lijst concrete acties op om de dienstverlening van Burgerzaken nog klantvriendelijker te maken. En dat terwijl onze dienstverlening moet inspelen op verschillende doelgroepen en maatschappelijke evoluties: er komen steeds meer Gentenaars bij en onze stad kent een diverse samenstelling naar nationaliteiten, origine, leeftijd en gezinssamenstelling. Iedereen verdient dezelfde kwaliteitsvolle dienstverlening en dus zullen we die dienstverlening anders moeten organiseren zonder dat ze aan kwaliteit inboet.

De beleidsnota Burgerzaken telt 31 pagina’s en lijst 17 concrete acties op waar de komende jaren op ingezet zal worden. Klik hier om 10 blikvangers te lezen.

Iedereen die door deze 10 blikvangers nieuwsgierig is geworden en de héle beleidsnota wil lezen, kan dat doen via deze link.

Een eerste verwezenlijking uit deze beleidsnota is bovendien al een feit: sinds 20 juni kunnen koppels die in het Gentse stadhuis hun ja-woord geven hun huwelijk laten streamen.

nbr_streaming.jpg Streamen wil zeggen dat het huwelijk wordt gefilmd en in real time gevolgd kan worden via een vooraf opgestuurde link.
Koppels die voor een praalhuwelijk kozen met streaming krijgen op voorhand een link doorgestuurd waarop de plechtigheid te zien zal zijn. Die link kunnen ze naar hartenlust doorsturen naar familie, vrienden en kennissen in binnen- en buitenland. Via de 3 camera’s die ophangen in de Trouwkapel (links en rechts vooraan en in het midden achteraan) missen mensen die niet op de plechtigheid aanwezig zijn geen seconde van het huwelijk. Ze kunnen luisteren naar de geloftes van de bruid en bruidegom, zien hoe de mama van de bruid een traantje wegpinkt en op het overzichtsbeeld zien wie er allemaal in de Trouwkapel aanwezig is. Het is, kortom, alsof ze zelf aanwezig zijn terwijl ze het huwelijk volgen vanachter hun computer of via smartphone of tablet.

Daarnaast kunnen koppels het filmpje ook achteraf herbekijken zodat ze een unieke herinnering blijven hebben aan hun huwelijk. Het filmpje blijft een maand beschikbaar op een apart videokanaal, koppels hebben dus de tijd om het op te slaan of verder te verspreiden.

 

Het is nog even maar via deze weg, wil ik jullie nu al goede Gentsche Fieste toewensen!

 

Groetjes,

Sofie
Schepen voor Burgerzaken en Protocol
Open VLD Gent