Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 31

Dag allemaal,

Ik hoop dat u ook een deugddoende vakantie gehad hebt.

In de vorige nieuwsbrief had ik het al over mijn beleidsnota waar o.a. instaat dat we de dienstverlening in de Gentse  deelgemeenten zullen behouden maar dat dit niet betekent dat ze overal op dezelfde locaties aangeboden zal blijven. Bepaalde dienstencentra zullen we renoveren, andere zullen we herhuisvesten en clusteren zodat de ruimte optimaal benut kan worden.

DSC_0041b.jpg Het eerste dienstencentrum waar de loketten zullen verhuizen, is dat van Drongen. Aangezien het huidige dienstencentrum verouderd is, heb ik ervoor gekozen om het gebouw op termijn te verkopen. Het dienstencentrum zal verhuizen naar het ‘oude’ politiecommissariaat op Drongenplein. Die renovatiewerken zullen ervoor zorgen dat het politiecommissariaat een modern dienstencentrum wordt waar klanten kwalitatief geholpen kunnen worden. Vanaf 1 oktober gaan de huwelijken en de viering van de jubilarissen niet meer door in het oude gemeentehuis maar in de gloednieuwe polyvalente zaal van het Open Huis in de Domien Ingelsstraat (zie foto). Dat doen we omdat deze nieuwe zaal een stuk moderner en mooier is en bovendien toegankelijk voor ouderen en rolstoelgebruikers.
Ook de dienstencentra van Wondelgem, Muide-Meulestede, Zwijnaarde, Oostakker en Mariakerke worden onder de loep genomen.

Wist u al dat u het Gentse stadhuis vanuit uw luie zetel of vanaf de smartphone kan bezoeken? Via deze link kan u virtueel een blik werpen op de Gemeenteraadszaal, het Oostenrijks Salon, de Trouwkapel, enz. In de korte tijd dat de link online staat, bezochten al bijna 12.000 virtuele bezoekers uit België maar ook Frankrijk, Nederland en Spanje het stadhuis. De link kwam er zodat het stadhuis voor een breed publiek ontsloten kon worden. Het stadhuis is immers enkel te bezoeken met een gids en op bepaalde tijdstippen. Ondanks de inspanning om het gebouw zo toegankelijk mogelijk te maken (traplift, loopbrug, assistentie,...) kan voor minder mobiele doelgroepen de drempel toch nog hoog liggen voor een bezoek aan het stadhuis. Het virtueel ontsluiten van het stadhuis biedt hierop een antwoord.

Tot slot, meld ik u graag dat ik ook de komende weken en maanden blijf inzetten op huisbezoeken. De komende periode is de wijk Oude Bareel in Sint-Amandsberg aan de beurt.

Misschien tot dan,

Vele groeten en tot later,

Sofie