Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 32

Dag iedereen,

Ik wil u eerst en vooral graag uitnodigen voor de eerste Trefdag die Open Vld Gent organiseert op zaterdag 28 maart. Volgende thema’s staan centraal: Kinderen thuis in de stad, De nieuwe duurzame economie en Burgerengagement & co-creatie. Rond elk van deze thema’s nodigt Open Vld Gent experts en ervaringsdeskundigen uit, om hun visie op deze onderwerpen toe te lichten en in dialoog te gaan met de aanwezigen.

De gesprekken gaan door in Gent-centrum tussen 14 en 15u30, daarna wordt een glaasje aangeboden. Meer info en inschrijvingen: www.openvldgent.be.

 

Maart is traditiegetrouw ook de maand waarin ik naar buiten kom met de demografische gegevens van het jaar ervoor. Het belangrijkste cijfer geef ik u al mee: eind 2014 telde onze stad 252.273 inwoners. Meer cijfers en tendensen kan je hier terugvinden.

 

Daarnaast wil ik u ook nog meegeven dat we volop onderzoek voeren of en waar in Gent we een natuurbegraafplaats kunnen inrichten. Dat is een afgebakend stuk bos waarin mensen in een lijkwade of een biologisch afbreekbare kist begraven worden. We bekijken nu volop wat de Gentenaar van een natuurbegraafplaats verlangt en met welke andere functies een natuurbegraafplaats wel en helemaal niet gecombineerd kan worden. We trekken al jarenlang de kaart van de vergroening op onze begraafplaatsen en zo’n natuurbegraafplaats ligt helemaal in de lijn van ons beleid.
In één van de volgende nieuwsbrieven hierover meer.

Vele groeten en tot later,

Sofie