Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 33

Dag iedereen,

openingsuren_v1_fw%284%29.png#beteretijden
Een parkeerkaart of identiteitskaart aanvragen of ophalen na de werkuren is sinds vorige week geen probleem meer. Sinds maandag 11 april veranderden immers de openingsuren van zo'n 80 stadsloketten. Zo kunnen Gentenaars nu twee avonden in de week tot 19 uur en op afspraak terecht aan de loketten.  Daarnaast blijven de loketten van de dienst Burgerzaken op zaterdag een uur langer open, tot 12u30. Lees hier meer. 

Gent boomt!
Gent telde eind 2015 256.261 Gentenaars. Dat zijn er een kleine 4.000 meer dan het jaar ervoor. Nooit groeide de stad op één jaar tijd met zoveel inwoners aan (4.000 is te vergelijken met het totaal aantal inwoners van de kanaaldorpen). Die stijging is dit keer niet te wijten aan de natuurlijke groei. In tegendeel, in vergelijking met 2014 werden minder baby's geboren en stierven er meer Gentenaars. Ook opvallend is dat, in vergelijking met de voorbije jaren heel wat minder Gentenaars onze stad verlieten. Lees hier meer. 

Nieuw crematorium in Aalst
Op donderdag 14 april 2016 startten aan de Siesegemlaan in Aalst de werken aan een nieuw crematorium. Het wordt het derde crematorium van de Intercommunale Westlede voor Oost-Vlaanderen. Het nieuwe crematorium komt er nadat de crematoria in Lochristi en Sint-Niklaas stilaan op hun limiet botsen. Zo werden in totaal in beide vestigingen samen vorig jaar meer dan 10.000 mensen gecremeerd. De bouw van het nieuwe crematorium volg ik als voorzitter van de Intercommunale Westlede van dichtbij op. Lees hier meer. 

Lentebbq Open vld Gent Drongen-Mariakerke
Ik wil u graag ook nog uitnodigen voor de jaarlijkse barbecue van de Open vld-afdeling Drongen-Mariakerke. Iedereen is welkom op zaterdag 28 mei vanaf 18uur. Kaarten kosten 17€ voor volwassenen (voor 4 stukken vlees) en 10€ voor kinderen. 

Tenslotte wil ik u ook nog laten weten dat het bestuur van Open VLD Gent eind vorige week collega Mathias De Clercq aanduidde als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Zelf mag ik vanop de tweede plaats naar de kiezer trekken. Maar dat is voor later. De komende jaren wil ik me vooral blijven inzetten voor u, voor Gent. 

Vele groeten en tot later,

Sofie