Nieuwsbrief

Nieuwsbrief zomerverlof 2016

Beste Gentenaar,

voor we de Gentse Feesten induiken, vertel ik je graag kort nog iets over de dossiers waar ik de voorbije maanden mee bezig geweest ben.

Strijd tegen schijnerkenningen
De Gentse Cel Schijnrelaties werkte het afgelopen jaar nauw samen met het Parket Oost-Vlaanderen om samen schijnerkenningen tegen te gaan. Die werking verliep zo vlot dat het Parket ze nu uitrolt voor de rest van de provincie. Naast huwen en samenwonen, misbruiken malafide personden het erkennen van een kind om verblijfsrecht te verkrijgen in België, waarbij het kind wordt uitgebuit door een volwassene om voor zichtzelf verblijfsrecht te verwerven. Lees hier meer.

AZ Sint-Lucas krijgt eigen lokaal voor geboorteaangifte wegens groot succes
Ouders wiens baby geboren werd in het AZ Sint-Lucas kunnen hun baby nu ook aangeven in een lokaal in de materniteit. Sinds november 2015 hield het Mobiel Dienstencentrum van de Stad halt aan het ziekenhuis. Dat bleek meteen een succes, daarom werd samen met het AZ Sint-Lucas gezocht naar een structurele inbedding binnen het ziekenhuis. Ook met de andere drie ziekenhuis lopen gesprekken om begin volgend jaar bij hen een soortgelijke werking op te zetten. 

AfficheSofieslievelingskostje2016.jpg Uitnodiging Sofies lievelingskostje
Het is nog wel even maar ik wilde het toch al meegeven: als je graag al eens een goeie portie fricandon eet met kriekjes en een frisse Triple Karmeliet erbij, kruis dan zondag 23 oktober 2016 maar al aan in je agenda. Die dag gaat mijn tweede eetfestijn door. 

Oud rijbewijs kan voor problemen zorgen op vakantie
Vertrek je straks met de wagen op vakantie naar Spanje, Italië of Frankrijk en heb je nog een rijbewijs van voor 1989? Lees dan zeker eerst dit bericht. 

Rest mij niets anders dan u een deugdoende vakantie te wensen en een Goei Gentsche Fieste!

Sofie
Schepen voor Burgerzaken en Protocol
Open VLD Gent