Nieuwsbrief

Waarom ik het hoog tijd vind om Shopping Zuid te reanimeren.

Beste lezer, 

je hebt het misschien zien verschijnen op sociale media: ik wil het leeglopende shoppingcentrum aan de Zuid nieuw leven inblazen! Hoe? Dat lees je hieronder. 

Ook blik ik kort even terug op een paar mooie realisaties van de afgelopen maanden en kijk ik ook vooruit naar de rest van het jaar. Naar de verkiezingscampagne, waarvoor ik nog op zoek ben naar extra helpende handen.

Veel leesplezier! 
Sofie

  Waarom een remake van Shopping Zuid broodnodig is

In het shoppingcentrum aan de Zuid staat 40% van de panden leeg en dus is het hoog tijd om er nieuw leven in te blazen.

Hoe? Door een mix van kantoren, handel en horeca. Maar ook door het gebouw zelf aan te pakken: met veel glas en meer groen.

De buurt rond de Zuid bruist, zeker met de komst van het Wintercirus. Daarom wil ik er het economische hart van de binnenstad van maken.

Lees mijn opinie hier.

      Sporten onder het viaduct

In Ledeberg is een nieuwe sporthal geopend op een wel heel bijzondere locatie: pal onder de fly-over.

In een snelgroeiende stad als Gent moet elke beschikbare vierkante meter nuttig gebruikt worden. Daarom ben ik heel trots op deze inventieve oplossing: een sporthal op de verloren ruimte onder het viaduct, waar verder niets groeit of bloeit.

De sporthal is er in de eerste plaats voor de buurt. Voor lokale sportclubs zoals Willen is Kunnen, maar ook voor individuele sporters en scholen uit de omgeving.

      Het grote Schop & Shop plan

De komende jaren wordt er gewerkt in onze centrale winkelstraten. Die liggen er slecht bij en moeten dringend worden heraangelegd, maar de werken zullen  wel voor hinder zorgen.

Om de handelaars te ondersteunen, lanceerden we 'Het grote Schop en Shop plan'.

Daar trekken we met Puur Gent 100.000 euro voor uit, alleen dit jaar al. In eerste instantie voorzien we leuke gadgets waarmee ondernemers hun klanten kunnen informeren. Later volgen nog meer acties vanuit Travak.

      Helpers gezocht

2024 wordt een ongezien druk verkiezingsjaar! Mijn focus ligt uiteraard op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Dan hoop ik genoeg stemmen te sprokkelen zodat ik mij nog eens 6 jaar mag smijten voor Gent.

In campagnetijd kan ik wel wat extra handen gebruiken. Heb je zin om mij te helpen? Dat kan op allerlei manieren.

Meld je hieronder aan en kom bij het wijste campagneteam van Gent. ;-)

  FacebookInstagramLinkedInWebsite