Nieuwsbrief

We're in this together

Dag iedereen,

Hoe gaat het met jullie?
We zijn intussen 4 maanden verder sinds de coronacrisis ook in ons land toesloeg. Voorzichtig trekt het leven zich weer op gang. Pijlen volgen in een winkel, een mondmasker dragen, thuiswerken... We lijken stilaan te wennen aan het 'nieuwe normaal'.

En toch…

Ik hoor veel verhalen van Gentenaars die het moeilijk hebben op financieel, mentaal of fysiek vlak. Dat zijn verhalen die me telkens raken. Vanuit de Stad doen we al het mogelijke om Gentenaars te ondersteunen, ook onze ondernemers. 

    Extra steun voor Gentse economie

Eerder werden al de bedrijfs- en terrasbelasting kwijtgescholden én kwamen er 200 terrasuitbreidingen. Nu komt er o.a. ook een doorzetterscontract voor ondernemers die hun omzet zagen dalen door corona, starters krijgen extra begeleiding en er komen nieuwe campagnes om handel en horeca te promoten. Hier alle info.

  Gentse congé  

Vakantie in eigen stad? Nog tot en met zondag 26 juli kan je naar de zomerfoor op het Sint-Pietersplein, de zwembaden in onze stad zijn terug open, de Gentse winkels en terrassen ontvangen je met open armen en ook een dagje Blaarmeersenstrand kan. Ontdek hier alles wat er deze zomer in Gent te beleven valt.  

 

  Opening grootste skatepark van België

Jaja, het grootste skatepark van België ligt vanaf 18 juli gewoon aan de Blaarmeersen! Alle info over het park en coronaproof skaten vind je hier

 

Normaal gezien sluit ik deze nieuwsbrief voor de vakantie af met 'Goei Gentsche Fieste!'. Dit jaar hou ik het op: 'Geniet van jullie vakantie en zorg goed voor elkaar! 

Warme groet

Sofie