Nieuws

Schepen van Werk Sofie Bracke biedt hulp aan bij invulling Volvo-vacatures

16 juni 2010

De Gentse schepen van Werk en Innovatie Sofie Bracke (Open Vld) wil dat de 200 openstaande vacatures bij Volvo Cars Gent zo snel mogelijk ingevuld raken. Ze heeft hiervoor een spoedoverleg gepland met de directie van Volvo. 

Bij Volvo Cars Gent rolde deze week het eerste exemplaar van de nieuwe Volvo S60 van de band. In de marge van deze lancering liet Volvo weten dat het 200 vacatures niet ingevuld krijgt. Dit terwijl Gent ongeveer 13.000 werkzoekenden telt, waarvan meer dan de helft laaggeschoolden.

Sofie Bracke: “Dit is kenmerkend voor de Gentse arbeidsmarkt. Aan de ene kant zijn er ongeveer 2600 vacatures, aan de andere kant hebben we als grootstad ook heel wat werkzoekenden waaronder veel laaggeschoolden en werkzoekenden uit kansengroepen. Het stadsbestuur zet dan ook sterk in op het matchen van vraag en aanbod.” 

De Stad Gent en de VDAB hebben een breed gamma aan tewerkstellingsinstrumenten uitgewerkt om bedrijven tehelpen bij het aanwerven van competente krachten. Het beleid van de Stad Gent richt zich vooral op mensen uit de zogenaamde kansengroepen (kortgeschoolden, allochtonen, ...). Hoewel deze mensen ontegensprekelijk over de nodige talenten bezitten, zijn ze kwetsbaarder op de arbeidsmarkt.