Nieuws

Plannen heraanleg Drongenplein worden herbekeken

1 oktober 2011

Over de heraanleg van Drongenplein was er de laatste maanden veel ongerustheid bij de inwoners van Drongen. Niet alleen het autovrij maken van het plein zelf maar ook het dubbelzijdig parkeren in de Oude Abdijstraat was voor vele inwoners geen goede keuze. Daarom besliste het stadsbestuur om de plannen voor de heraanleg opnieuw te bekijken. Via een parkeerstudie zal ook worden bekeken of het parkeervrij maken van Drongenplein een goed idee is. De heraanleg komt er ten vroegste in 2013-2014.

Intussen wordt er verder geïnvesteerd in Drongen. Er komen in de loop van 2012 veilige fietskokers op het fietstraject in de Assels en de Pontbrug wordt op termijn gerestaureerd.

Open VLD is uiteraard erg tevreden met deze beslissing. Schepen Sofie Bracke: “Het uitstellen van de heraanleg is een juiste beslissing. Het blijft belangrijk dat we Drongenplein verfraaien. Maar het is van het grootste belang dat we met een goed en realistisch plan voor Drongen – centrum komen. Want Open VLD wil een plan dat de Drongenaars kunnen steunen”.