Nieuws

Stad stopt procedureslag rond Wetenschapspark Rijvissche en gaat voor volwaardig alternatief

3 februari 2012

De Raad van State heeft op 24 januari 2012 het nieuwe gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Parkbos in Zwijnaarde met betrekking op het gedeelte Wetenschapspark Rijvissche nietig verklaard.

De procedureslag die in 2004 startte voor een extra wetenschapspark waar op een oppervlakte van 65.000 m2 onder meer spin-offs van de Gentse Universiteit zouden huizen, loopt hiermee voor de Stad Gent ten einde.

Na meer dan zeven jaar juridisch getouwtrek, beslist de Stad Gent om nu uit te kijken naar andere sites. Er werd een spoedoverleg voorzien met de Universiteit Gent om de mogelijke alternatieven te bekijken.

Reactie Sofie: “Uiteraard betreuren we de beslissing van de Raad van State. De site was geschikt om een extra wetenschapspark te voorzien maar we vinden het nu tijd om andere alternatieven te bestuderen. Als we willen dat de Gentse kenniseconomie slagkrachtig blijft, is zo’n tweede wetenschapspark broodnodig. We blijven er alvast over waken dat er een volwaardig alternatief komt voor Rijvissche in onze stad zodat er voldoende ruimte is voor toekomstige spin-offs."

De ruimte die de spin-offs zouden kunnen innemen op het Eilandje Zwijnaarde of het wetenschapspark Ardoyen zouden op middenlange termijn niet voldoen om de bedrijven maximaal te laten groeien.