Nieuwsbrief

De duizendpootgeneratie - Nieuwsbrief (2) - Aandacht voor de deelgemeenten

Beste,

Voor u ligt de tweede elektronische nieuwsbrief van de duizendpootgeneratie.
In de vorige nieuwsbrief kon u reeds lezen waarvoor de "duizendpootgeneratie" staat. Ik wil aandacht hebben voor die duizendpootgeneratie en mij voortdurend afvragen wat de stad kan doen om de duizendpootgeneratie bij te staan.

Daarnaast ben ik een kind van de deelgemeente Sint-Denijs-Westrem. Vandaar dat ik ook aandacht wil hebben voor de specifieke vragen vanuit alle deelgemeenten van de stad Gent. Investeringen in het volledige grondgebied van Gent, met zijn deelgemeenten, d??r wil ik voor gaan.

Het stadscentrum zorgt vandaag voor een fantastische uitstraling van onze stad in binnen- en buitenland. Gent ontving internationale prijzen voor o.m. zijn verlichtingsbeleid in de kuip. Evenementen als OdeGand, de Gentse Feesten en de Kerstmarkt trekken toeristen aan en zetten onze stad in de kijker. Gent is terecht 'de gezelligste stad van Vlaanderen'.

Het blijft echter belangrijk dat de investeringen ook buiten de kuip van Gent gemaximaliseerd worden. Vele bewoners van Sint-Denijs-Westrem, Drongen of andere deelgemeenten ervaren immers dat de deelgemeenten vaak niet de investeringen krijgen die ze nodig hebben.

Zo signaleerden de bewoners van de deelgemeenten mij dat er onder meer nood is aan:

  • investeringen in het openbaar domein
  • aandacht voor de waterhuishouding specifiek in Sint-Denijs-Westrem, Afsnee en Drongen
  • de heraanleg van wegen
  • extra speel-en sportinfrastructuur voor de jeugd
  • maatregelen tegen de geluidsoverlast (o.m. in de omgeving van de autostrades, de Kortrijksesteenweg, Antwerpsesteenweg, Deinsesteenweg, ?)

Er zijn vast en zeker nog bijkomende aandachtspunten voor de deelgemeenten. Aarzel niet om ze me te signaleren via sofie@sofiebracke.be. Ondertussen kan u voor meer informatie over mijn standpunten en acties, mijn agenda, enz? terecht op www.sofiebracke.be

Vele groeten,

Sofie Bracke
13de plaats VLD-lijst
Gemeenteraadsverkiezingen Gent