Nieuwsbrief

Duizendpootnieuwsbrief - 10

Beste Gentenaar, beste duizendpoot,

De zomer is voorbij en binnen de Gentse gemeenteraad draaien we weer op volle toeren.
In de maanden juli en augustus was er weliswaar geen zitting van de gemeenteraad, maar toch heb ik allerminst stilgezeten.
Zo kon ik bijvoorbeeld eind juli de bewoners van de Noordhoutstraat in Drongen informeren over de geplande heraanleg van hun straat. Ik stelde ook vragen over de parkeerdrukte in Sint-Denijs-Westrem, over de organisatie van een aftelmoment op oudejaarsnacht in de Gentse binnenstad, ...

Belangrijk is echter dat de zomervakantie niet voor iedereen een ontspannende periode is.
Voor vele ouders is het immers een moeilijke zoektocht naar geschikte vakantie-opvang voor hun kinderen.
Begin september vormde de problematiek van de kinderopvang het onderwerp van een grondig debat in de commissie Onderwijs. Want de problematiek wordt in onze stad stilaan schrijnend.
Volgens de laatste tellingen zijn er 600 plaatsen te weinig. De komende twee jaren zullen 235 plaatsen worden bij gecre?erd. Maar omdat er ook almaar meer kindjes worden geboren in onze stad, blijft het probleem even nijpend.

Voor de duizendpootgeneratie is kinderopvang een basisbehoefte. De enige oplossing is nog meer investeringen en nog meer inspanningen en dit op alle bestuursniveaus. We denken dan niet alleen aan de daadwerkelijke creatie van bijkomende opvangplaatsen in alle Gentse wijken maar ook aan de opwaardering van het statuut van de onthaalmoeders en van een verhoging van de fiscale aftrek van de kosten voor kinderopvang tot 20 euro.

U kan erop rekenen dat ik deze problematiek blijf opvolgen. Via mijn website houd ik u over deze en andere thema's op de hoogte. Als u bijkomende vragen heeft, aarzel niet om me te contacteren.

Tot slot wil ik even verwijzen naar de webstek van de Gentse Open VLD-fractie. Daar vindt u alles over de werkzaamheden van de Open VLD-fractie in de Gemeenteraad maar ook informatie over de Open VLD'ers in de OCMW-raad en de Provincieraad. Neem gerust ook daar eens een kijkje.


Vele groeten,

sofie.gif

Sofie Bracke
Uw Gemeenteraadslid
Open VLD Gent

sofie@sofiebracke.be