Nieuwsbrief

Duizendpootnieuwsbrief - 9

Beste Gentenaar, beste duizendpoot,

Net voor de Tour in onze stad aankomt en de Gentse Feesten van start gaan, wil ik jullie kort informeren over mijn bezigheden als jullie gemeenteraadslid. De voorbije drie maanden heb ik opnieuw mijn uiterste best gedaan om de duizendpootgeneratie en de inwoners van de deelgemeenten van onze stad volwaardig te vertegenwoordigen.

Een kort overzicht:

  • In de commissie wonen van mei informeerde ik naar het vergunningsbeleid in onze stad inzake kangoeroewoningen. Betaalbaar wonen is een belangrijke problematiek in onze stad en nieuwe vormen van samenwonen kunnen hierbij een oplossing bieden.
  • Ook kinderopvang is een zorgpunt van de duizendpootgeneratie. In de commissie onderwijs van juni sloot ik me aan bij de vragen van een collega-raadslid over Tinkelbel (het centrale meldpunt voor kinderopvang) maar pleitte ik er ook voor om het systeem open te trekken naar alle opvangplaatsen in onze stad.
  • In juni stond de bespreking van de begroting op het programma. Als adjunct-fractieleider van de Open VLD-fractie hield ik een tussenkomst namens onze fractie. Het werd een vurig pleidooi voor een open en dynamische stad waar de middelen verder op een goede manier worden besteed.
  • Maar ook de deelgemeenten blijven voor mij een belangrijk aandachtspunt. Getuigen daarvan zijn mijn huisbezoeken in o.m. de Krommehamlaan, Steppestede, Paradijskouter, Neststraat, ... Ook stelde ik vragen en hield ik tussenkomsten over o.m. de Hemelrijkstraat, de Noordhoutstraat en de collectorenwerkzaamheden in Afsnee en Sint-Denijs-Westrem.Op mijn webstek vindt u een volledig overzicht van mijn vragen en tussenkomsten.

Andere nieuwtjes:

  • Ik werd voorgedragen als bestuurder in de sociale huisvestingsmaatschappij Scheldevallei (met als werkterrein voornamelijk Ledeberg en Gentbrugge) en in de stedelijke bibliotheek. Indien u hieromtrent vragen of suggesties heeft, aarzel niet om ze me te bezorgen.
  • Ik werd verkozen als voorzitter van de Open VLD-afdeling Drongen. Samen met de andere bestuursleden wil ik ook via deze vereniging bijdragen tot een beter Drongen.Als u wil weten wat ik tijdens de zomer zoal zal doen, verwijs ik u graag door naar mijn agenda. Tot slot wens ik u allen een deugdoend verlof en een schitterende Gentsche Fieste!

Vele groeten,

Sofie Bracke
Uw Gemeenteraadslid
Open VLD Gent

sofie@sofiebracke.be