Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 11

Beste,

De voorbije maanden werden in de Gentse Gemeenteraad de beleidsplannen 2008 ? 2012 besproken. Stuk voor stuk belangrijke documenten die bepalen welke koers onze stad zal varen. Zelf debatteerde ik uitgebreid mee over de beleidsplannen Wonen, Jeugd, Sport, Onderwijs (inclusief kinderopvang), Personeelsbeleid, Toegankelijkheid en afval. Het is nu uitkijken naar de begrotingsbesprekingen in de maand mei.

Maar daarnaast was er tijd voor heel wat vragen en tussenkomsten. Op mijn webstek vindt u een overzicht, maar hieronder alvast een greep uit het aanbod:

  • In januari hield ik tussenkomsten over de verkeersveiligheid op de Kortrijksesteenweg en in de Voskenslaan tijdens de commissie Openbare Werken. Ik leerde o.m. dat de heraanleg van het "zwarte punt" De Sterre gepland staat voor het jaar 2010.
  • Nog in januari hield ik een vurig pleidooi voor een betere co?rdinatie van de wegwerkzaamheden zodat de overlast voor bewoners en handelaars tot een minimum kan worden beperkt.
  • En in deze tijden van ernstige klimaatverandering, stelde ik vragen rond o.m. de bouwvergunningen voor particuliere windmolens in de Gentse regio en rond "de Big Belly", de vuilnisbak op zonne-energie.

Ook voor andere informatie zoals een blik op mijn agenda of nieuwe foto's kan u terecht op mijn webstek.

Steeds tot uw dienst.
Vriendelijke groeten,
Sofie
Sofie Bracke
Uw Gemeenteraadslid
Open VLD Gent
sofie@sofiebracke.be