Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - 7 - Start van de werkzaamheden in de Gemeenteraad

Beste,

Dinsdagavond 2 januari vond de installatievergadering plaats van de nieuwe Gentse Gemeenteraad. Samen met 50 collega's legde ik er de eed af als gemeenteraadslid. We wuifden er ook Frank Beke als burgemeester uit.
De eedaflegging van Guy Verhofstadt en Freya Van Den Bossche kon natuurlijk op veel persbelangstelling rekenen. En aangezien mijn plaatsje vlak achter dat van de premier is, kreeg ik zelfs enkele perslui bijna letterlijk op mijn schoot!
Voor enkele sfeerbeelden, klik hier.

Ook het schepencollege werd be?digd. Voor de samenstelling van de voltallige gemeenteraad alsook van het college van burgemeester en schepenen, kan u terecht op www.gent.be.
Tenslotte werd ook beslist over de fractievorming. Mijn partijgenoten spraken hun vertrouwen in me uit door me als adjunct-fractievoorzitter te kiezen. Ik fungeer dus als rechterhand en vervanger van fractievoorzitter Sami.

Na deze installatievergadering, kunnen we dus eindelijk aan het werk. Alle onderwerpen die in de gemeenteraad worden besproken, worden eerst voorbereid in inhoudelijke commissies. Er zijn er zes en ik zal vijf commissies opvolgen als effectief lid. Voor het overzicht, klik hier.
Daarnaast is er elke maand een overlegcommissie waarbij de Gemeenteraad in zijn geheel wordt voorbereid. Ook is er ongeveer ??n keer per maand een themacommissie en op regelmatige basis een "Politieke markt". Een drukke agenda dus.
Om te weten wat wanneer plaatsvindt, kunnen jullie terecht op mijn agenda.

Tot slot wil ik jullie van harte uitnodigen om me te blijven bestoken met uw vragen, opmerkingen en verzuchtingen voor het beleid. Op die manier kan ik mijn verkiezingsbelofte waar maken en een brugfunctie vervullen tussen u en het Gentse stadsbestuur.

Vele groeten,

Sofie Bracke
?w gemeenteraadslid


PS: Mijn webstek werd vernieuwd. Neem gerust eens een kijkje op www.sofiebracke.be

PS2: Wordt u liever niet langer op de hoogte gehouden van mijn 'parcours' via deze nieuwsbrief, dan kan u zich uitschrijven door hier te klikken.